14. Marly FreijschilderijenKniphoek 14 - 4116 BX Buren
t 030 6912590

marly.freij@planet.nl
www.marlyfreij.exto.nl
Marly Freij is een kunstschilder uit Zeist. Ze exposeert vanaf vrijdagmiddag 2 juni t/m maandag 5 juni in de Synagoge. Op zaterdag en zondag neemt ze ook deel aan de atelierroute Buren B!zonder.

Op een geheel eigen wijze maakt ze landschappen, zeezichten en vrouwenportretten, waar u een selectie van kunt zien tijdens deze atelierroute. Haar landschappen en zeezichten zijn vergezichten en geven het gevoel kilometers ver te kunnen kijken. Ze hebben geen uitgewerkte details, zodat de kijker er zijn verbeelding in kwijt kan en eigen interpretatie aan kan geven. Om dit te onderstrepen hebben de meeste van haar vergezichten geen titel.

De laatste tijd legt ze zich ook toe op het maken van grote vrouwenportretten. De gezichten vallen voor een groot gedeelte weg in de rijk bewerkte en kleurrijke achtergrond. De achtergrond speelt haast de hoofdrol. Door het experimenteren met diverse schilderstechnieken, zijn in deze schilderijen bijzondere structuren en effecten ontstaan, die u van dichtbij zou moeten bekijken.

De schilderijen zijn vaak expressief en kleurrijk, soms ingetogen en sereen. Marly houdt van experimenteren met diverse materialen en technieken en zoekt telkens de uitdaging. Dit resulteert in een gevarieerde collectie.
Een aantal galeries heeft werk van haar opgenomen in de vaste collectie. Meer informatie is te lezen op haar website

Gast in Synagoge, Buren