Karin Boers
mei 17, 2016
12. Anjo de Jong
mei 17, 2016


schilderijenBurgemeester Houtkoperweg 6 - 4033 BK Lienden
m 06 309 09 119

marly.freij@planet.nl
www.marlyfreij.exto.nl
Marly Freij is een kunstschilder uit Zeist. Ze neemt als gast deel aan de atelierroute Buren B!zonder.

Op een geheel eigen wijze maakt ze landschappen, zeezichten en vrouwenportretten, waar u een selectie van kunt zien tijdens deze atelierroute. Haar landschappen en zeezichten zijn vergezichten en geven het gevoel kilometers ver te kunnen kijken. Ze hebben geen uitgewerkte details, zodat de kijker er zijn verbeelding in kwijt kan en eigen interpretatie aan kan geven. Om dit te onderstrepen hebben de meeste van haar vergezichten geen titel. 

Daarnaast legt ze zich ook toe op het maken van grote vrouwenportretten. De gezichten vallen voor een groot gedeelte samen met de rijk bewerkte en kleurrijke achtergrond. De achtergrond speelt een belangrijke rol. Er zitten bijzondere structuren en effecten in, die u van dichtbij zou moeten bekijken. De portretten in deze techniek maakt ze als vrij werk, maar ook als portret in opdracht.

De schilderijen zijn vaak expressief en kleurrijk, soms ingetogen en sereen. Marly houdt van experimenteren met diverse materialen en technieken en zoekt telkens de uitdaging. Dit resulteert in een gevarieerde collectie.
Een aantal galeries heeft werk van haar opgenomen in de vaste collectie. Meer informatie is te lezen op haar website.

Gast bij HoogBroek, Lienden