10. Jan Dikhoffsculpturen | hout, steen, bronsLuchtenburg 52 - 4031 KG Ingen
m 06 108 30 801

info@jandikhoff.nl
www.jandikhoff.nl
Als beeldhouwer neemt Jan Dikhoff de menselijke gestalte als basis voor zijn beelden. Hij werkt vaak figuratief maar ook zijn abstracte beelden hebben een menselijke figuur als uitgangspunt
Tijdens zijn werk volgt hij een groots verhaal; de beelden spreken voor zich, want een kunstwerk mag, volgens Jan Dikhoff, géén illustratie volgens een gedachtegang zijn. Zijn werk heeft een robuuste toets, die zowel in de beelden gehakt hoogstam appel- en kersenhout uit de Betuwe, als in zijn recente werk in brons en steen (marmer en Belgisch hardsteen) naar voren komt. Die krachtige lijn karakteriseert al zijn beelden, ongeacht het formaat ervan.

De vele beelden van Jan Dikhoff treft men aan bij bedrijven en particulieren die vrij werk van hem hebben gekocht, maar ook vaak beelden in opdracht hebben laten maken, zoals portretten en bedrijfsgerelateerde objecten of relatiegeschenken. Ook worden (kleinere) beelden door hem in opdracht en eventueel in kleine series exclusief vervaardigd voor de opdrachtgever.

Jan Dikhoff is als docent portret/model boetseren, steenhouwen en beeldhouwen in hout verbonden aan het centrum voor de kunsten ‘de Werkschuit’ in De Bilt/Zeist. Daarnaast geeft hij in de zomermaanden workshops van een week in z’n eigen atelier in Ingen. Amateurs en professionals maken hiervan enthousiast gebruik en creëren er hun eigen beelden in de workshop model boetseren of beeldhouwen en in diverse steensoorten en/of hout.

Ingen