6. De Cleijne Kerck
mei 17, 2016
Marit Sannes
mei 17, 2016


ruimtelijk werkHerenstraat 16 - 4116 BK

m 06 304 932 69
jaapvanriet@gmail.com
www.jaapvanriet.nl


Door mijn ervaringen in de zorg en het speciaal onderwijs heb ik mensen ontmoet met beperkingen en sociaal emotionele problemen. De moed en wilskracht van velen van hen om zich desondanks staande te houden inspireert mij in mijn werk als beeldend kunstenaar.

In mijn werk zoek ik naar het gemarkeerde: hoe ervaringen en beperkingen mensen laten worden wie ze zijn. Voor mij is een intrigerende vraag: Wat laat je aan de buitenwereld zien en wat niet? Een esthetische en absurde kijk boeit mij in dit proces.

Ik maak figuren en portretten in sculpturen en tekeningen. Daarbij ben ik getriggerd hoe wij mensen naar dieren kijken en hoe wij menselijk gedrag ook in dieren denken te zien.

Materialen die inspireren zijn gips, papier-maché, bouwschuim en inkten. Deze materialen gaan soms hun eigen weg, prikkelen mijn fantasie en dagen mij om te bouwen en te spelen op zoek naar een specifiek beeld.

De tactiele eigenschappen van de materialen waarmee ik werk maken dat ik een beeld bij het vormgeven zie en fysiek voel ontstaan.

gast Cleijne Kerck