14. Kunstetalage Maurik
mei 17, 2016
16. Hennie van der Velden
mei 17, 2016


schilderijenLuchtenburg 54 - 4031 KG
m 06 123 64 341

Atelier is op afspraak geopend

info@dapperen.nl
www.dapperen.nl
Beeldend kunstenaar Hester van Dapperen woont in Ingen, (gemeente Buren). Zij heeft een atelier in Amsterdam aan de Zeeburgerdijk en sinds kort ook een extra werkplek in Ingen. Beide ateliers zijn te bezoeken op afspraak.

Haar schilderijen van 'bewegende mensvormen’ tegen achtergronden van het 'moderne leven' zijn het hoofdonderwerp in haar werk. De schilderijen zijn vaak op meerdere transparante dragers, hierdoor ontstaat dieptewerking en door de lichtval op het voordoek vallen schaduwen op het achterdoek.
Vaak hebben de schilderijen textiele invoegingen zoals bijvoorbeeld borduur, hechtingen, parelmoeren knoopjes of applicaties, dit verraadt haar fascinatie voor mode en stoffen, het vak modeontwerpster, waarmee ze haar carrière begon.
Inspiratie voor haar schilderijen vindt ze in haar omgeving zoals het stadse leven rond haar atelier in Amsterdam en elementen uit de natuur bij haar huis zoals bomen en bloemen. De schilderijen hebben vaak een verborgen actuele maatschappelijke lading. Meerdere aspecten kunnen zich kenbaar maken aan de toeschouwer.

"Dit jaar, 2020, doe ik mee met #artistsupportpledge https://www.instagram.com/dapperen het is een initiatief om beeldend kunstenaars te steunen tijdens deze Corona tijd.

Regelmatig zet ik een nieuwe mixed-media collage op mijn Instagram account met de #artistsupportpledge" De kunstwerkjes zijn te koop bij de kunstenaar zelf, voor 'kleine prijsjes' tot max € 200,- Het idee is dat als een kunstenaar heeft verkocht voor € 1.000,- hijzelf ook iets koopt van een andere kunstenaar om deze te steunen.

In de kunstetalage van Maurik is mijn werk te bezichtigen en te fotograferen. En natuurlijk op afspraak in mijn ateliers.

Ingen