7. Simon Hof
mei 17, 2016
9. Anjo de Jong
mei 17, 2016


schilderijen
m 06 123 64 341
info@dapperen.nl
www.dapperen.nl

Achterbonenburg 6 - 4116 BD

Buren B!zonder is te gast bij Atelier Anjo de Jong
anjodejong.nl
Beeldend kunstenaar Hester van Dapperen woont in Ingen, (gemeente Buren). Zij heeft een schilder-atelier in Amsterdam aan de Zeeburgerdijk 379. Het atelier is te bezoeken op afspraak.

Op haar website zijn veel schilderijen te zien van de afgelopen 20 jaar. Haar stijl is te plaatsen in de hedendaagse kunst, waarin zij een conceptuele schilderstijl ontwikkelde met gestileerde figuratieve kenmerken.
Haar schilderijen van 'bewegende mensvormen’ tegen achtergronden van het moderne leven' zijn het hoofdonderwerp in haar werk. De schilderijen zijn vaak op meerdere transparante dragers, hierdoor ontstaat dieptewerking, door de lichtval op het voordoek vallen schaduwen op het achterdoek.
Vaak hebben de schilderijen textiele invoegingen zoals bijvoorbeeld borduur, hechtingen, parelmoeren knoopjes of applicaties, dit verraadt haar fascinatie voor mode en stoffen, het vak modeontwerpster, waarmee ze haar carrière mee begon.

Inspiratie voor haar schilderijen vindt ze in haar omgeving zoals het stadse leven rond haar atelier in Amsterdam en elementen uit de natuur bij haar huis in Ingen zoals bomen en bloemen. De schilderijen hebben vaak een verborgen actuele maatschappelijke lading. Meerdere aspecten kunnen zich kenbaar maken aan de toeschouwer.

gast Achterbonenburg 6