1. Mus Atelier
mei 17, 2016
3. Raimonda Griksaite
mei 17, 2016


sculpturen | fotografie
m 06 273 78 673
info@heleenvanrheenen.nl
heleenvanrheenen.nl
instagram: stenenvanrheenen


Buitenhuizenpoort 4 - 4116 CA

Buren B!zonder is te gast bij Buitenhuizenpoort 4.
Voor deze kunstroute ben ik de uitdaging aangegaan. Wat is mijn kantelpunt? Waar ligt het kantelpunt in mijn kunstwerken? Ik ben nieuwe materialen gaan onderzoeken. Blijft het steen, brons of neolith? Werk ik verder met aluminium of met cortenstaal? Of wordt het hout? Op het moment van schrijven kan het nog ‘alle kanten op’. Kom de resultaten bekijken in de Buitenhuizenpoort.

Over mij:
In 2007 ontdekte ik het beeldhouwen in steen en hakte ik mijn eerste torso in serpentijn. Daarna volgde ik verschillende cursussen in Nederland, Italië en Frankrijk en ontwikkelde ik mijn eigen stijl.

De Stenen van Rheenen zijn vrouwelijk – de uitdaging voor mij is om de hoekige, harde steen tot een rond en zacht beeld te vormen. De grote torso's van marmer en hardsteen geef ik vorm met de haakse slijper. De andere sculpturen hak ik met de beitel. Voor de opzet van kleinere figuren gebruik ik boetseerwas. Een model, een schilderij of een foto zijn mijn inspiratiebronnen. Deze beelden giet de bronsgieter in brons. Ik werk ook in opdracht.

In 2014 kreeg ik de kans om van Amsterdam naar de Betuwe te verhuizen, naar een huis met een atelier. Aan de dijk tussen Maurik en Eck en Wiel werk ik het liefst buiten, met uitzicht op de weilanden. Het is mogelijk mijn atelier op afspraak te bezoeken.

Voor meer informatie bekijk mijn website en volg mij op Instagram
foto van Heleen: @Jelle Dijkstra

gast Buitenhuizenpoort 4