Carla van Thijn
mei 17, 2016
Tessi | Tineke
mei 17, 2016


sculpturenKniphoek 14 - 4116 bBX
m 06 273 786 73

info@heleenvanrheenen.nl
heleenvanrheenen.nl

Beeldhouwer in steen en brons
Mijn belangstelling voor beeldhouwkunst heeft ertoe geleid dat ik in 2007, tijdens een cursus van de beeldhouwer Kees Verwey, voor het eerst zelf een torso hakte uit steen. Dat voelde zo goed dat ik dit verder wilde onderzoeken en ontwikkelen. Sinds die tijd heb ik bij meerdere beeldhouwers cursussen gevolgd om mijn techniek verder te ontwikkelen. In de loop der jaren heb ik hierin mijn eigen stijl gevonden.

Ik maak voornamelijk vrouwelijke torso's. Ik hou van de rondingen van het vrouwelijk lichaam, de bewegingen van de lijnen, de zachtheid en de toegankelijkheid. 
Het contrast tussen de harde, ruwe steen, dat als fundament dient voor de zachte rondingen van het vrouwenlichaam, vind ik fascinerend en wil ik laten zien. Mijn beelden tonen dan ook vaak de ruwe steen, de basis waaruit de torso is ontstaan. Ik slijp, hak, zaag, schuur en polijst het marmer of de Belgische hardsteen om de ronde, zachte vormen, die erin opgesloten zaten, te laten zien.

Tijdens Kunstroute Buren B!zonder exposeer ik een aantal van mijn beelden, ook de bronzen. U kunt ze vinden in de Synagoge en in de tuin van het Marechausseemuseum in Buren.

Wilt u meer zien van mijn werk? Ik ontvang u graag in mijn atelier aan de Rijnbandijk 35 in Maurik. Neem s.v.p. eerst contact op om een afspraak te maken, zodat u zeker weet dat ik aanwezig ben.

Volg Stenen van Rheenen op instagram

Synagoge