4. Bernadette Leijdekkers
mei 17, 2016
6. Marga van Wiggen
mei 17, 2016


sculpturen | steen, brons, kleiRijnbandijk 35 - 4021 AE Maurik
m 06 273 78 673

info@heleenvanrheenen.nl
www.heleenvanrheenen.nl
Stenen van Rheenen
Heleen van Rheenen woont sinds 2014 aan de dijk tussen Maurik en Eck en Wiel. Ze heeft haar atelier in de schuur achter het huis.

In 2007 begon zij met beeldhouwen bij de beeldhouwer Kees Verwey. Bij hem maakte ze haar eerste torso en verraste ze zichzelf en anderen met het resultaat. Daarna volgde ze verschillende cursussen in Nederland, Frankrijk en Italiƫ. In 2012 kocht ze een groot stuk kwartsiet bij een steenhouwerij. Deze steen bleek te hard voor de beitel en dus kocht Heleen een haakse slijper. Sindsdien deinst ze niet meer terug voor harde steensoorten, zoals marmer en arduin, en is ze groter gaan werken. In Italiƫ raakte ze onder de indruk van het beeldhouwwerken van Eppe de Haan en Jan Pater. Mede door dit en de lessen van Esther Velzeboer heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld.

Heleen maakt vrouwelijke figuren, realistisch en - als de steen het toelaat - blijft een deel in originele staat zodat de oorsprong zichtbaar blijft.

Van was naar brons
Ze werkt ook met was en klei, aan de hand van model of foto. Een aantal van de werken zijn in brons gegoten. Tijdens deze kunstroute laat zij de opbouw zien van een wassen beeld.

Kom het atelier bezoeken. Strijk neer onder de walnotenbomen en maak eventueel zelf een beeldje van speksteen of van was.

Heleen werkt ook in opdracht.

Maurik