4. Bernadette Leijdekkers
mei 17, 2016
6. Marga van Wiggen
mei 17, 2016


sculpturen | steen, brons, kleiRijnbandijk 35 - 4021 AE Maurik
m 06 273 78 673

info@heleenvanrheenen.nl
www.heleenvanrheenen.nl
Stenen van Rheenen
Heleen van Rheenen woont aan de dijk tussen Maurik en Eck en Wiel. Haar atelier bevindt zich achter het huis en kijkt uit op drie walnotenbomen en een weiland. Een inspirerende plek voor een beeldhouwer.

In 2007 begon Heleen met beeldhouwen. Zij volgde verschillende cursussen in Nederland, Italië en Frankrijk. Bij Esther Velzeboer heeft zij haar eigen stijl verder ontwikkeld.

Heleen maakt vrouwelijke sculpturen, realistisch en - als de steen het toelaat - blijft een deel in originele staat zodat de oorsprong van de steen zichtbaar is. Met de haakse slijper tovert zij grote stukken marmer of Belgisch hardsteen om tot sterke torso’s. De beelden van Heleen kenmerken zich door volume en kracht. Er is een spannend contrast tussen de gepolijste- en de ruwe vormen. Aaibaar en stoer.

Van was naar brons
Naar aanleiding van een model of foto maakt Heleen kleinere beeldjes in was. Deze laat ze in brons gieten.

U kunt een opdracht bij haar uitzetten voor een beeld op maat. Voor meer informatie bekijk haar website. Koop op 2 of 3 juni een lot en maak kans op zo’n beeld in opdracht.

Speciaal ter gelegenheid van deze vijftiende kunstroute kun je op zaterdag 2 juni, tussen 11.00-13.00 uur, zelf een beeld van was komen maken. Wil je meedoen? Geef je op: info@heleenvanrheenen.nl

U bent van harte welkom om het atelier en beeldentuin te komen bezoeken op 2 en 3 juni.

Volg Stenen van Rheenen ook op instagram

Maurik