18. Anita Kremers
mei 17, 2016


mixed mediaBrinkstraat 4 - 4033 CW
m 06 212 01 420

Atelier in Culemborg op afspraak geopend

dirk@rentmeester-art.eu
rentmeester-art.eu

De kunstroute Buren B!zonder gaat dit jaar niet door. Dat is begrijpelijk met social distance, bewegingsbeperkingen ...
Zonder de situatie te bagatelliseren, op de keper beschouwd zijn veel kunstenaars wel gewend aan een soort van quarantaine. Ga maar na: in hun ateliers zijn de meeste kunstenaars doorgaans alleen aan het werk, de hele dag en vaak ook ’s avonds. Geen collega’s die even binnenlopen, geen praatje bij de koffiehoek en geen gezamenlijke lunches. Tenzij je als kunstenaar je atelier in een verzamelgebouw hebt. Daarvan zijn er echter niet zoveel, zeker niet in Buren.

Tegen die achtergrond vormt een kunstroute een groot contrast met de dagelijkse praktijk in het atelier. Tijdens de kunstroute ontmoet je als kunstenaar in een paar dagen ontzettend veel verschillende mensen.
Dat leidt tot de meest uiteenlopende gesprekken. Over inspiratie, over zoektochten en over ontdekkingen. Over titels of het ontbreken daarvan. Maar ook over kijken en interpreteren. Vragen worden gesteld en gedachtes worden uitgewisseld.
Geen twee gesprekken zijn hetzelfde, dat maakt ze zo boeiend. Het is dan ook niet verbazend dat je vaak mensen terugziet die eerdere edities van Buren B!zonder ook bezocht hebben. Moeten we dat in 2020 allemaal missen?

Wat mij betreft niet. Ik werk gewoon door en neem als altijd opdrachten aan. En voor wie een kijkje wil komen nemen: in Culemborg heb ik een ruim atelier waar het geen enkele moeite is om 1,5 meter afstand te houden. Op afspraak zijn geïnteresseerden daar van harte welkom. Uiteraard is er ook mijn website.
Tot ziens.

Lienden