Marga van Wiggen
mei 17, 2016
Tonny Strik
mei 17, 2016


mixed-mediaHerenstraat 25 - 4116 BK

m 06 212 014 20
dirk@rentmeester-art.eu
rentmeester-art.eu

Ik maak werk in gemengde techniek, vooral 2-dimensionaal werk. Als start maak ik foto’s die ik digitaal bewerk voor ze worden afgedrukt. Vervolgens breng ik op de afdruk handmatig veranderingen aan. Soms gaat dat om minieme toevoegingen, maar het kan ook om zeer grote ingrepen gaan. Ik werk niet vanuit een vooropgesteld, vaststaand plan. Tijdens het maken is er een continue wisselwerking tussen mijn inspiratie en wat ik doe. En tussen dat wat zich onder mijn handen vormt, en hoe dat op zijn beurt mij beïnvloedt. In dat proces ontwikkelt het werk zich gaandeweg.

Vergelijkbaar geldt dat ook voor de objecten en installaties die ik maak als variatie op mijn 2-dimensionale werk. Mijn werk is doorgaans abstract en conceptueel; dat heeft te maken met de bronnen van mijn inspiratie.

Mijn inspiratie ontstaat vanuit kijken, met name in de confrontatie met het verrassende en onverwachte. Door aandachtig en onbevangen te kijken zet ik mezelf aan het denken. Dat brengt een stroom van vragen en interpretaties op gang die mijn creatieve proces begeleiden. “Wat zie ik eigenlijk?” “Wat gebeurt er?” maar ook “Hoe kijk ik eigenlijk?” en “Hoe verhoud ik mij tot wat ik waarneem?”
Wanneer een werk voor mij ‘af’ is, gaat die stroom verder. De confrontatie met het kunstwerk kan bij jou als toeschouwer immers ook vragen en interpretaties oproepen. In die zin voegt elke toeschouwer iets toe aan het kunstwerk.

gast Business School Nederland