Cees Korver
mei 17, 2016
5. Heleen van Rheenen
mei 17, 2016


schilderijenRaadhuisstraat 16 - 4021 EH Maurik
m 06 510 95 717

info@leijdekkers.nl
www.leijdekkers.nl
Van de ruim 34 jaar dat zij al werkzaam is in de beeldende kunst , werkt zij al 20 jaar in haar atelier in Maurik. Voor de tweede keer doet zij mee aan de Burense Kunstroute. Normaal is haar werk te vinden in galerie├źn door het land heen en weten maar weinig mensen van het bestaan van dat heerlijke sfeervolle atelier dat verscholen ligt in het centrum van Maurik tussen het groen. Dit weekend staan de deuren open , is de koffie klaar en kan iedereen komen genieten van groot en klein werk. Haar schilderijen zijn expressief, levenslustig en hebben een sterk emotionele lading. Wat haar inspireert is het leven zelf, de mens, ontmoetingen, de dieren, dans, Jazzmuziek en beweging. Bernadette gaat in haar werk op avontuur en maakt dankbaar gebruik van toevallig ontstane invallen.
Abstractie en figuratie wisselen elkaar af waarin vaak menselijke gestaltes veranderen in suggesties van beweging. De gelaagde werken hebben hun eigen sfeer en zijn toegankelijk voor de kijken om er hun eigen verbeelding op los te laten. Haar werken zijn kleurrijk , vol positieve energie, dynamiek en levenslust.

Schilderijen zijn vaak groot van formaat maar tijdens de kunstroute zijn er zeker ook een heel aantal leuke kleine werken en series te zien. Ook haar beelden in brons en steen en haar fotografie maken deel uit van de collectie die te zien zal zijn.

Maurik