Corrie Keessen
mei 17, 2016
Jeanette van Zanten
mei 17, 2016


schilderijen | aquarellenAchterbonenburg 6 - 4116 BD
t 0344 692 473

rijbandijk30@gmail.com
Cees van Tuil werd in Eck en Wiel geboren (1950) en is ons op 23 maart 2015 ontvallen. Zijn wens was dat de route ieder jaar gewoon zou plaatsvinden.

Als Betuwenaar in hart en nieren heeft hij, zover hij zich kan herinneren, altijd getekend en geschilderd. Hij volgde de opleiding bij de Academie Artibus Utrecht. Woonde en werkte op één van de mooiste plekjes in het rivierengebied, met uitzicht op de uitlopers van de Utrechtse heuvelrug. Bij zijn atelier beschikte hij ook over een expositieruimte.

Zijn werk is zeer gevarieerd en veelzijdig. Hij heeft nooit een speciale keuze willen maken, was een solist en liet zich niet beïnvloeden door nieuwe en modieuze begrippen als “creatief” en “origineel”. Hij werkte met verschillende technieken, o.a. olieverf, aquarel, acryl en varieert van fijngeschilderde paneeltjes tot grote monumentale muurschilderingen, dit laatste onder de naam La Fresque. Dit bedrijf is in 2000 opgericht en is gespecialiseerd in decoratiewerk, oude klassieke schildertechnieken, advies en styling.

Voormalig Streekarchief