Casper Mak
mei 17, 2016
Rob de Heer
mei 17, 2016


locatie | sculpturenAchterbonenburg 6 - 4116 BD
t 06 208 326 15
dejong.anjo@gmail.com
anjodejong.nl

Anjo de Jong woont en werkt in Buren. Ze groeide op tussen de dieren op de boerderij. Ze ontwikkelde een fascinatie voor de anatomie en fysionomie van de dieren die tot uiting komt in levensgrote en realistische bronzen sculpturen.

“Brons kent vele gezichten. De ruwe, pure en elementaire stukken stralen iets natuurlijks uit. De grillige vormen van gegoten brons vormen prachtige contouren zoals bij de kroon van een boom. Bovendien vertoont de huid van het brons grote overeenkomsten met de bast van de boom en zijn takken. Onderzoekend en experimenteel werkend heb ik deze oervormen samen gebracht tot een geheel: de boomsculpturen. Het zijn opnieuw de bomen die mij inspireren tot een minder realistische serie. De takken, stronken, het zomer- en winterhout, de jaarringen en de opbouw van de mergstralen prikkelen mijn fantasie. Ook die van de bezoeker zo blijkt in de galerie. Zo kan een klein stukje hout veranderen in een voor het oog compleet stadje. De keuze voor een uniek oud houten sokkel kan een beeld een extra dimensie geven. Het zorgt voor een verbindend element in verankering en stabiliteit. Vooral is het ook van toegevoegde waarde als esthetisch verbindend element.”

Het atelier van Anjo is elke vrijdag & zaterdag van 11 tot 16 uur en zondag van 13 tot 16 uur open (wel op 1.5 meter afstand) of na een telefonische afspraak.

Atelier Anjo de Jong