B!B #kunstjacht

Ga op kunstjacht en win een kunstwerk twv € 500,-
Van 1 juli tot en met 2 augustus 2020 plaatsen achttien Buren B!zonder kunstenaars een kunstwerk achter een raam, in een etalage, in een tuin of in een atelier. Fiets, wandel, step, skeeler of rijd door de Gemeente Buren en ga op #kunstjachtburenbizonder. Fotografeer een schilderij, een beeld, een sieraad of een andere Buren B!zonderkunstuiting en maak kans op een kunstwerk ter waarde van € 500,-.

Win jij dit jaar het Buren B!zonder kunstwerk?
De organisatie daagt je uit om de beste Buren B!zonder Kunstjachtfoto te maken. Iedereen met een mobiel of fotocamera kan winnen. De winnaar van de wedstrijd mag een kunstwerk kiezen uit een selectie die te vinden onder het kopje: 'B!B te winnen'

Open atelier
Op afspraak openen de kunstenaars, met de 1,5 meter in acht nemend, graag hun atelierruimte voor jullie. Daar mag ook gefotografeerd worden. Met de Buren B!zonder Kunstjacht routekaart zijn de gepresenteerde kunstwerken en de open ateliers goed te vinden. Plan je eigen route en start de kunstjacht.

De kunstjacht in volgorde
1. Download hier de gratis Buren B!zonder plattegrond of kijk onder het kopje: 'B!B routekaart'.
2. Maak een afspraak voor een of meerdere atelierbezoeken onderweg.
3. Plan een route en ga op Buren B!zonder kunstjacht.
4. Fotografeer onderweg zoveel mogelijk Buren B!zonder kunstwerken.
5. Post je beste foto’s op social media met #kunstjachtburenbizonder (met een i) en de woonplaats waar het kunstwerk zich bevindt.
6. Mail de beste foto, duidelijk voorzien van naam en telefoonnummer en de woonplaats waar het kunstwerk gefotografeerd is vóór 5 augustus 2020 naar: vormgeving@kunstrouteburen.nl

Kijk voor meer informatie onder het kopje B!B reglement

De Jury
De foto’s worden beoordeeld op herkenbaarheid van het kunstwerk, originaliteit en eigen stijl van de fotograaf. Onder jurering van de Burense fotograaf Huub Claessens en fotograaf Nathalie Brugman uit Eck en Wiel wordt de winnende foto gekozen. Op 15 augustus 2020 zie je hier op onze site en op onze sociale media wie gewonnen heeft en welk kunstwerk gekozen is. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Bezoek onze virtuele kunstroute Buren B!zonder op
Facebook en Instagram

Winnaar #kunstjacht

We hebben een winnares!! In totaal hebben we 35 foto’s van enthousiaste (amateur) fotografen ontvangen. De jury, bestaande uit de fotografen Nathalie Brugman en Huub Claessens, koos unaniem voor deze bijgaande foto. Oordeel van de jury: “Deze foto sprong er letterlijk uit voor ons omdat hier een mooi samenspel te zien is tussen het kunstwerk van Hester van Dapperen en de straatreflectie in het raam van de kunstetalage in Maurik. Het is daardoor een ‘bizondere jacht’ geworden waar ieder iets eigens in kan ontdekken.” De winnares, Irene an Haack, is blij verrast en heeft een werk van Hester van Dapperen gekozen. Van harte gefeliciteerd ladies!